Grilování – Tipy a postupy krok za krokem – Jana Vaňková, Roman Vaněk


Kniha „Grilování, tipy a postupy krok za krokem“ je precizním průvodcem grilováním, který napsali autoři Roman Vaněk a Jana Vaněková. Tato kniha se stala bestsellerem v kategorii Kuchařky v roce 2022 a nabízí nejen jednoduché recepty, ale také odpovědi na časté otázky týkající se grilování.

Roman Vaněk, jeden ze spoluautorů knihy, je známý propagátor kvalitní české kuchyně a milovník grilování. Podle něj je grilování v české kultuře hluboce zakořeněno, a to již od dob totality. Vaněk zdůrazňuje význam kvalitních surovin při grilování a důležitost zachování přirozené chuti masa. Radí, aby se při grilování neustále nepoužívaly různé směsi koření a prášky, ale spoléhalo se na základní ingredience jako sůl, pepř a čerstvé bylinky.

Vaněk také zdůrazňuje význam správné kuchařské techniky a jednoduchosti. Podle něj je grilování uměním a čtyři základní pojmy, které bychom měli při grilování mít na paměti, jsou složitost, jednoduchost, kuchařská technika a chuť masa. Vaněk věří, že právě v jednoduchosti se skrývá krása grilování.

V knize „Grilování, tipy a postupy krok za krokem“ autoři také upozorňují na časté chyby, kterých by se lidé při grilování měli vyvarovat. Jednou z těchto chyb je používání sprejů s vodou na zmírnění plamenů. Vaněk tvrdí, že tímto způsobem se maso začne dusit a ztrácí svou autentickou chuť. Místo toho bychom se měli naučit ovládat gril a využívat ho jako nástroj k přípravě vynikajících jídel.

Celkově lze knihu „Grilování, tipy a postupy krok za krokem“ hodnotit jako kvalitní průvodce grilováním, který poskytuje užitečné rady, recepty a odpovědi na časté otázky. Spoluautor Roman Vaněk je zkušeným propagátorem české kuchyně a grilování, který zdůrazňuje význam kvalitních surovin, poctivosti a jednoduchosti přípravy.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *